Aalst gaat gebukt onder pensioenslasten

dylan

Aalst (redactie) De pensioenen die de stad Aalst moet uitbetalen aan haar gepensioneerde werknemers  wegen op de begroting. Ook in Aalst geniet iedereen langer van een pensioen, een pensioen dat dan nog eens jaarlijks stijgt. Aalst betaalt nu pensioen aan zo’n 500 ex-werknemers.

Naar de toekomst toe wil het stadsbestuur alle stadsdiensten in één gebouw   centraliseren.  Hierdoor kan er heel wat bespaard worden, ook op jobs. Een probleem die al had kunnen opgelost zijn als CD&V in de vorige coalitie Open VLD en SP.A waren gevolgd om alle diensten onder te brengen aan De Werf.

Nu zijnalle stadsdiensten verspreid over 23 locaties. Die centralisatie moet zorgen voor een efficiëntere dienstverlening, die ook minder duur is voor de stad. De verplaatsing naar één centraal gebouw brengt mee dat sommige jobs overbodig zullen worden. “Die personen proberen we dan wel te verplaatsen naar een functie van iemand die met pensioen gaat.” aldus Dylan Casaer(sp.a), bevoegd personeelsschepen.

Over de exacte locatie van dat gebouw, is er ook in deze coalitie met N-VA nog geen eensgezindheid.

Daarnaast voorspelt de schepen dat om de kosten te drukken,   sommige personeelsleden die met pensioen gaan, niet zullen vervangen worden door nieuwe personeelsleden. Naakte ontslagen worden er in Aalst niet verwacht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here