Hervorming pensioenbonus nieuwe stap naar langere loopbanen

20121112 - BRUSSELS, BELGIUM: Vice-Prime Minister and Minister of Pensions Alexander De Croo (Open Vld Flemish liberals) arrives at a kern meeting, a restricted ministers meeting on the budget 2013, at the Prime Minister's residence in Brussels, Monday 12 November 2012. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

Aalst (redactie/mas) “De nieuwe pensioenbonus zal mensen blijvend aansporen om langer te werken, niet alleen op het moment dat ze met vervroegd pensioen kunnen, maar ook de jaren nadien. Dat is een belangrijke verbetering tegenover het oude systeem. Het komt er nu op aan de pensioenbonus zo bekend mogelijk te maken zodat het effect maximaal is. Op die manier zorgen we ervoor dat dit een volgende stap is om de gemiddelde loopbaanduur te verlengen en zo ons pensioenstelsel te verstevigen.” aldus Vice-premier en minister van Pensioenen Alexander De Croo.

De regering heeft vandaag in eerste lezing de hervorming van de pensioenbonus goedgekeurd. De voorstellen gaan nu voor advies naar de Raad van State. De nieuwe pensioenbonus zal van toepassing zijn vanaf januari 2014 en gelden voor zowel werknemers, ambtenaren als zelfstandigen. “Met de nieuwe pensioenbonus belonen we mensen die een inspanning leveren om langer te werken. Zij kunnen rekenen op een extra bedrag bovenop hun rustpensioen. Dit is een nieuwe stap naar langere loopbanen”, zegt minister van Pensioenen Alexander De Croo.

De nieuwe pensioenbonus is gekoppeld aan het moment waarop mensen met vervroegd pensioen kunnen gaan. Vanaf het moment dat iemand één jaar langer werkt, begint de opbouw van de pensioenbonus. Zo zal iemand die bijvoorbeeld op 62 jaar met vervroegd pensioen kan, maar doorwerkt tot 65 jaar recht hebben op een maandelijkse pensioenbonus van 83 euro. Iemand die op 62 jaar met vervroegd pensioen kan, maar doorwerkt tot 67 jaar, zal recht hebben op een maandelijkse pensioenbonus die oploopt 187 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here