Aalst krijgt geluidsschermen aan E40 in 3 fasen.

Aalst_geluidsschermen

 

Aalst (redactie/mas) De gemeenten Erembodegem en Nieuwerkerken hebben al langer te kampen met geluidsoverlast door de E40. Daarom heeft het Agentschap Wegen en Verkeer besloten bijkomende geluidsschermen te voorzien in vijf zones langs de autosnelweg: 4 zones op het grondgebied van Erembodegem en één zone in Nieuwerkerken.

In Nieuwerkerken wordt het bestaande scherm verlengd tot aan de brug van de Nieuwenbroekstraat. Het gaat om 940m. nieuw geluidsscherm. In Erembodegem worden de schermen tegenover elkaar aan weerszijden van de snelweg geplaatst. Zone 2 (richting Brussel) en zone 5 (richting kust) bevinden zich ter hoogte van de kruising met de Ninovesteenweg. Zone 3 (richting Brussel) en zone 4 (richting kust) situeren zich ter hoogte van de brug van de Kleistraat over de E40.

In totaal gaat het om ongeveer 4 km nieuwe geluidsschermen. De lengte en de hoogte van de schermen is bepaald op basis van een akoestische studie. Rekening houdend met de ligging van de huizen ten opzichte van de weg, het reliëf, wegverharding, snelheidsregimes, verkeersintensiteit etc. werden schermen met een hoogte tussen 3,5 en 7,0 m voorzien.

Om de werken zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren, worden zij onderverdeeld in drie fasen:

fase 1: Tijdens fase 1 worden de schermen in zone 2 en 3 richting Brussel geplaatst. Deze fase start op 28 februari met het plaatsen van de signalisatie en de tijdelijke markeringen. De aannemer krijgt 60 dagen de tijd om de klus te klaren.

fase 2: In fase twee worden de schermen in zone 4 en 5 in de rijrichting kust geplaatst.De tweede fase loopt grotendeels parallel met fase 1 en start op 11 maar. De werken zullen maximum 70 dagen in beslag nemen.

fase 3: In de derde fase worden de schermen in zone 1 op het grondgebied van Nieuwerkerken geplaatst. De werken in deze ene zone zullen slechts 30 dagen in beslag nemen.

Begin juni zullen alle werken afgerond zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here