Feestelijker, groener en diervriendelijker op tuinbeurs Torhout

tuin20e editie van Hof & Huis: Feestelijker, groener en diervriendelijker dan ooit! Tijdens het 3e weekend van mei is Torhout traditioneel “the place to be”. Meer dan 140 exposanten verwelkomen je op de 20e editie van deze succesvolle tuin-, interieur- en lifestylebeurs in één van de mooiste en meest romantische parken van het land. Ook dit jaar wordt de beurs nog groter en wint ze opnieuw aan belang door haar in gevarieerd aanbod.

Dat alles overgoten met al het unieke van de meer dan 140 exposanten die het mooiste presenteren voor je tuin, het landelijk interieur, de weelderige keuken en het gezellige leven.

Het leven is een feest. Kom je inspireren op Hof en Huis.
Bezoek “Hof & Huis” op vrijdag 17, zaterdag 18 mei, zondag 19 en maandag 20 mei 2013 telkens van 10 tot 18u.
Het prachtige park van het neogotisch Kasteel d’Aertrycke te Torhout is perfect onderhouden met daarin een prachtige verzameling aan in- en uitheemse bomen, duiventil, badhuis, boothuisjes en twee grote vijvers die het kasteel als het ware omarmen. Door zijn jarenlange traditie is deze beurs uitgegroeid tot een ware topper voor bezoeker en exposant! We verwachten opnieuw ongeveer 140 exposanten en demonstranten.

Inkom
algemene inkom: € 8
60+ en jongeren (12 j – 18 j): € 7
kinderen: gratis
Parking: € 2
Koop je ticket online en kies je geschenk van DCM ter waarde van € 4,95 of € 6,25

(Honden aan de leiband toegestaan)
Adres
Kasteel d’Aertrycke
Zeeweg 42
8820 Torhout

www.tuinbeurzen.be

Opnieuw heel wat planten!
Als grootste en belangrijkste tuinbeurs van West-Vlaanderen heb je een reputatie hoog te houden. Nog meer plantenaanbieders hebben zich aangemeld. Op vandaag zijn meer dan 20 plantenverkopers ingeschreven. Het aanbod op Hof & Huis is mooi en gevarieerd. We belichten een aantal kwekers.

Nieuw dit jaar (eigenlijk terug van weggeweest) is Bamboebergh, zeg gerust de grootste specialist en de grootste aanbieder op het vlak van bamboe. Ook nieuw is “De Grashalm”, een gespecialiseerde kwekerij die je perfect kan adviseren bij de aanleg van bv. een prairietuin. Guy Hodister heeft al jaren een enorm aanbod in sempervivum en rotstuinplanten. Daarnaast presenteren ze knappe plantaardige tuindecoratie. Ze zijn al vele jaren een vaste waarde op de beurs.

De familie Böttcher heeft een enorme traditie in clematissen en andere klimplanten. Hun gespecialiseerd bedrijf biedt een enorm aanbod aan dat zijn gelijke niet kent. Hostafan is uw adres voor bijzondere hosta’s en diverse andere vaste planten zoals Heuchera’s, Echinacea’s, schaduwplanten, dwergconiferen en heesters.

Argos is al jaren bekend voor zijn fuchsia’s en andere hang- en balkonplanten. Hun kwekerij bouwde binnen dit segment een mooi reputatie op! Buxuskwekerij Goossens siert al jaren de voorkant van het kasteel. Hun eigen kwekerij is zeker een bezoek waard en op de beurs maken ze altijd een prachtige presentatie met buxus, taxus en schitterende terracotta uit Impruneta. “De Kleine Kwekerij” heeft een bijzonder knap assortiment speciale planten en hebben in de loop der jaren een eigen publiek opgebouwd dat bij hen steeds komt zoeken naar speciale nieuwigheden.

Kruiden Claus komt met een breed gamma kruidenplanten die je in staat stellen om in je keuken een mini kruidentuin aan te leggen en zo steeds verse kruiden te hebben die je gerechtjes die extra frisse toets geven. Musapalm presenteert opnieuw varens, kruiden, waterplanten e.d. meer. La vie en Roses heeft een mooi gamma speciale rozen.

Demuynck is met hun groot assortiment vaste planten, perkplanten en éénjarigen een vaste waarde. Ook Luc Mortier, De Tuinkamer, Roderick Maes, Inverbo Boskoop en David Delcoigne bieden een groot pakket planten aan. Wil je meer te weten komen over het kweken van je eigen druiven, dan kun je terecht bij specialist Marino Moenaert. Wie weet, misschien maak je binnenkort je eigen wijntje…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here