Aalst stelt opgravingen in de binnenstad tentoon

archeologie

Aalst (redactie/mas) De maand maart is archeologiemaand. Tussen zaterdag 2 en zaterdag 30 maart kun je tentoonstellingen bezoeken en deelnemen aan activiteiten in verband met archeologische opgravingen in de stad. De maand van de archeologie kwam tot stand i.s.m. het Agentschap Onroerend erfgoed, Solva en Monument Vandekerckhove nv.

Opgravingen op de Hopmarkt en het Werfplein

In het voorjaar van 2011 voerden archeologen van SOLVA in opdracht van stad een onderzoek uit op de Hopmarkt en in de loop van datzelfde jaar werd ook het Werfplein blootgelegd.

Het onderzoek op de Hopmarkt ging vooraf aan de bouw van de ondergrondse parkeergarage. Het onderzoek levert een mooie kijk op de geschiedenis van dit deel van de stad en bracht een aantal opmerkelijke vondsten aan het licht. De nieuwe vondsten en bevindingen overtroffen de verwachtingen.

Op het Werfplein bevond zich in de late middeleeuwen een havenwijk, genaamd ‘de werft’. Tijdens het onderzoek legden de archeologen langs weerszijden van de Bisschopsstraat de funderingen bloot van huizen die teruggaan tot de 14de eeuw. Tal van vondsten uit deze en latere periodes leren ons iets over de geschiedenis van deze wijk en haar bewoners.

meer info: www.aalst.be

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here