De paus zal een pensioen krijgen van 2500 €

 

Rome (redactie/PC) De laatste paus die het voor bekeken hield voor zijn ‘Eeuwige reis naar de Vader’ was in 1415. Een tijd dat er geen sprake was over pensioen. Ook het Vatikaan heeft nu voor het eerst een oplossing moeten zoeken. Aangezien een paus geen loon krijgt voor zijn werk als kerkleider, was er geen basisbedrag om zich op te beroepen. Maar het pensioen komt er, 2500 euro per maand, volgens de Italiaanse media.

Officieel wordt het hoofd van de katholieke kerk niet betaald voor zijn diensten. Alles wat de paus nodig heeft, wordt voor hem voorzien in het Vaticaan.

Dit is het standaard bedrag dat een gepensioneerde bisschop ontvangt. Er bestaat geen vast bedrag voor een afgetreden paus omdat het van 1415 geleden is dat een paus vrijwillig aftrad. Alle andere voorgangers van paus Benedictus stierven tijdens de werkuren. Het Vaticaan laat weten dat na zijn aftreden, de paus nog steeds alles krijgt wat hij nodig heeft.

Inwoners van het Vatikaan betalen geen belastingen op hun inkomen. Dus zal de 2.500 per maand ongeveer het nettobedrag zijn.

1 REACTIE

  1. Zitten ze eindelijk in Nederland eens niet te leuteren over geld, beginnen ze in België over die paar centen. Bij ons in Nederland kost een gemiddelde bejaarde 3000 euro in de maand, dus de paus is niet veeleisend. Anders had hij immers niet ook al eerder vrijwillig zijn goede pensioen als hoogleraar afgestaan toen hij kardinaal werd. Als het hem om geld te doen was geweest, dan had hij beter hoogleraar kunnen blijven en een veel royaler pensioen kunnen vangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here