CD&V Haaltert hoopt in extremis pastorie Kerksken te behouden voor verenigingen

kerksken pastorij 2013

Haaltert (redactie/mas) Op de laatste gemeenteraad van de vorige coalitie werd beslist om de pastorij van Kerksken in de F. Van Hoeymissenstraat op de privé-markt te verkopen. Een meerderheid keurde toen de verkoop toe. 

Voor de CD&V-fractie een gemiste kans en een verkeerde beslissing. De voltallige CD&V-fractie heeft op die bewuste gemeenteraad dan ook tegen de verkoop gestemd. De pastorij was in eigendom van de gemeente en is zeer centraal gelegen pal in het centrum van Kerksken.

“Dit gebouw is dus perfect geplaatst om als gemeenschapscentrum of dorpshuis te fungeren en waar heel wat verenigingen dankbaar gebruik zouden kunnen van maken.” aldus CD&V Haaltert bij monde van fractievoorzitter Phaedra Keymeulen.

CD&V hoopt nu de steun te krijgen van de nieuwe meerderheid, vooral de N-VA, om de beslissing tot verkoop van de pastorij in Kerksken  in te trekken. Zo blijft het gebouw behoren tot het gemeentelijk patrimonium. Ze hopen dat het gebouw in de toekomst ter beschikking zal staan van het verenigingsleven.

Op 7 maart staat het punt aan de agenda van de extra gemeenteraad waar ook de politieraadsleden opnieuw dienen verkozen te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here