Westvlaming wordt stadssecretaris van Aalst

stadssecretaris

Aalst (redactie/mas) Het heeft al enkele rondjes procedureslagen achter de rug, maar vandaag 26 februari 2013 is het zover. Aalst krijgt een nieuwe stadssecretaris: Wim Leerman.

Wim Leerman legft tijdens de gemeenteraadszitting de eed af als nieuwe
stadssecretaris van Aalst. Leerman is 38 jaar en woont in Zottegem. Hij wordt aangesteld voor 10 jaar. Die termijn kan tweemaal worden verlengd.

Wim Leerman legt de eed af als stadssecretaris van Aalst in handen van de voorzitter van de gemeenteraad Sanne Nieulandt. Leerman heeft zijn strepen in de administratie al verdiend, de geboren Oostduinkerkenaar was eerder OCMW-secretaris in het Westvlaamse Vleteren en sinds 2004 in Geraardsbergen.

Nu komt hij dus aan het hoofd van de Aalsterse stadsadministratie die meer
1200 ambtenaren telt. Het ambt van stadssecretaris wordt geregeld in het gemeentedecreet. De stadssecretaris is hoofd van het gemeentepersoneel en bevoegd voor het dagelijks personeelsbeheer. Bovendien staat hij in voor de werking van de gemeentelijke diensten inzake de voorbereiding, de uitvoering en de evaluatie van het beleid. Hij adviseert de gemeenteraad, het college van burgemeester en schepenen op beleidsmatig, bestuurskundig en juridische vlak. Wim Leerman gaf te kennen te streven om samen met alle personeelsleden de burger een nog betere dienstverlening aan te bieden.

Wim Leerman volgt Luc Moereels op, die op 1 oktober 2010 officieel met pensioen ging. Adjunctstadssecretaris Reginald Van Hecke nam in de tussenperiode de taken van stadssecretaris over.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here