Eric Corijn houdt de Jaap Kruithoflezing 2013

corijn eric

Gent (redactie/mas) Stedelijkheid versus nationalisme. De strijd om de stad als inzet voor een alternatief beleid. Met deze titel in het achterhoofd houdt  prof.em. Eric Corijn de Jaap Kruithoflezing.

De wereld is in volle transitie. Mondialisering is ook verstedelijking. De herstructurering van het wereldsysteem gebeurt met een neoliberaal beleid. In die context woedt in België een communautaire strijd. In Vlaanderen wordt die gedragen door een nationalistische stroom die tegelijk ook een rechtse politiek voorstaat. Het is alsof er geen alternatief bestaat.

We willen in deze lezing nagaan hoe in de strijd om de stad verschillende maatschappij visies en kampen tegenover elkaar staan. Ook de linkerzijde moet zich nog aanpassen aan die nieuwe realiteit.

Eric Corijnis cultuurfilosoof, sociaal wetenschapper en activist, hoogleraar sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel, is initiatiefnemer van Charta 91, voorzitter van de Brusselse denktank Aula Magna en lid van de Vooruitgroep

Maandag 18 Maart, 19u45 Campo/nieuwpoort Nieuwpoort 31-35 • 9000 Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here