SAMENWERKING TUSSEN DELHAIZE AALST EN “MENSEN HELPEN MENSEN” VAN START

delhaize

Aalst (redactie/mas) Vanaf 25 februari start de Delhaize supermarkt Aalst een samenwerking met de liefdadigheidsorganisatie “Mensen helpen mensen” zodat zij de onverkochte etenswaren kunnen ophalen in de winkel. Met deze samenwerking wil Delhaize een voortrekkersrol spelen in het vermijden van voedselverspilling.

Concreet kunnen drie producttypes door de organisaties worden afgehaald: verse producten in snelverkoop, onverkocht verse brood dat de dag voordien werd ingevroren en droge voeding waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is overschreden. Dankzij dit initiatief, dat past in de strategie van duurzame ontwikkeling van Delhaize en dat ontwikkeld is in samenwerking met het FAVV, krijgen onverkochte etenswaren een nieuwe, sociale bestemming en kunnen er tot 150 maaltijden per dag worden aangeboden aan hulpbehoevende personen.

Concreet zal de liefdadigheidsorganisatie “Mensen helpen mensen” elke dag vanaf 16 uur naar de supermarkt van Aalst kunnen komen om er drie types
producten op te halen: verse producten in snelverkoop (vlees, vis, groenten, bereide gerechten), onverkocht verse brood dat de dag voordien werd ingevroren en droge voeding waarvan de houdbaarheidsdatum bijna
overschreden is.

Als de overgebleven voedingswaren zijn afgehaald, verdelen de liefdadigheidsorganisaties die dagelijks op een eerlijke manier aan verschillende hulpbehoevende gezinnen. Deze producten mogen enkel gebruikt worden om maaltijden te bereiden die worden opgediend in sociale restaurants.

« Onverkochte goederen mogen ophalen is een echte buitenkans voor ons aangezien voedselschenkingen de grootste bron van bevoorrading zijn voor onze organisatie. Zo kunnen wij dankzij Delhaize tientallen hulpbehoevende families de mogelijkheid geven om gevarieerd en kwalitatief voedsel te eten zoals verse vis, vlees of groenten – allemaal producten die deze personen zich nauwelijks kunnen veroorloven”,zegt Kamiel Sergant, oprichter van “Mensen helpen mensen”.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here