Wie wordt ‘Eerste Kok en Eerste Sommelier van België 2014’?

clubprospermontagne

Aalst (redactie/mas) Wie wil meedingen naar de titel van “Eerste Kok van België 2014”, kan zich inschrijven tot 15 juni 2013. Sommeliers die wensen deel te nemen aan de wedstrijd “Eerste Sommelier van België 2014”, hebben nog de tijd tot 1 juli 2013 om zich aan te melden. De organisatie van deze prestigieuze wedstrijden is in handen van de Gastronomische Club Prosper Montagné.

De titel ‘Eerste Kok van België 2014’ wordt toegekend na een hele reeks proeven. Elke stap wordt nauwkeurig opgevolgd en beoordeeld. Dit jaar moeten de kandidaten vòòr 15 juni een dossier indienen met drie recepten:

· dikke lende van zuigkalf met drie bereidingen van witloof

· een warme bereiding van rog

·  een dessert dat chocolade ‘Noir Ecuador’ met peer combineert.

De finales van beide wedstrijden vinden plaats op maandag 7 oktober 2013 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge.

“Wij willen aanstormend culinair talent dat vakmanschap tentoon spreidt, een stevige duw in de rug geven op hun weg naar de top. De Belgische gastronomie promoten en verdedigen alsook het gebruik van lokale producten stimuleren blijven de hoofddoelstellingen van onze Club”, aldus Guy Van Neste, kersvers voorzitter van Club Prosper Montagné.
info: www.club-prosper-montagne.be
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here