Brussel zet containers om grof huisvuil op te halen

brussel huisvuil

Brussel (redactie/mas) De Schepen van openbare Netheid, Karine Lalieux(PS), kondigt de eerste van drie acties aan betreffende de ophaling van grof huisvuil in de Stad Brussel. Vanaf maandag zullen er containers worden geplaatst in de verschillende wijken van de Stad zodat de inwoners hun grof huisvuil kunnen verwijderen en dit zo dicht mogelijk bij hun woonst.

Drie maal per jaar maakt de dienst Netheid van de Stad Brussel een afspraak met de inwoners in het hartje van hun wijk om hun grof huisvuil te kunnen verwijderen.

Gedurende twee weken zullen er 31 data op elkaar volgen om dit afval te verzamelen. De containers zijn toegankelijk van 8u tot 18u !

De burgers worden van deze afspraken op de hoogte gebracht door een huis-aan-huisfolder. Er wordt ook de mogelijkheid geboden aan de personen die zich moeilijk kunnen verplaatsen om een ophaling aan huis aan te vragen.

De drie acties die worden georganiseerd door de Stad Brussel komen bovenop de faciliteiten die worden aangeboden door het gewestelijke Agentschap Net Brussel. De Brusselse inwoners hebben dus verschillende mogelijkheden per jaar om hun grof huisvuil te verwijderen. Buiten deze mogelijkheden zijn de gewestelijke containerparken ook het hele jaar door toegankelijk.

« Deze «grof huisvuil»-acties zijn jaarlijks een enorm succes omdat ze een ware dienst in de directe nabijheid van de inwoners bieden. Zij vervolledigen op een nuttige manier de verschillende mogelijkheden om grof huisvuil te verwijderen en zijn een onmisbaar element in de strijd tegen het sluikstorten » verduidelijkt de Schepen van Netheid Karine Lalieux.

info: Voor alle inlichtingen  0800 901 07 www.brussel.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here