Topman Sarens vermoord in Mexico

kraanVicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vernam met droefheid het overlijden van Jan Sarens in Acapulco, Mexico. De minister betuigt zijn medeleven met de getroffen familie. Hij verzekert dat België nauw met de Mexicaanse overheid zal samenwerken om te verzekeren dat een diepgaand onderzoek gevoerd wordt naar de juiste omstandigheden van zijn overlijden.

De minister verzekert ook dat de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Mexico ter beschikking staan van de getroffen familie om hen bij de praktische schikkingen bij te staan.

De 59-jarige Belgische topman van bouwkranenbedrijf Sarens is in Acapulco, in het zuiden van Mexico vermoord door onbekenden. Het zou kunnen dat de moordenaars zijn auto wilden stelen. Sarens is om 16.45 uur plaatselijke tijd dood aangetroffen op een parkeerplaats van een winkelcentrum. Er is de laatste tijd veel geweld in deze streek van Mexico.

Volgens de nieuwszender VRT zou de moord eventueel een afrekening kunnen zijn, Sarens had reeds enkele jaren een geschil met een Mexicaanse ex-zakenpartner. Wim Sarens, topman van het gelijknamige bedrijf, wil voorlopig niet reageren. ‘We willen eerst de gerechtelijke instanties hun werk laten doen’.

Sarens is actief in alle hoeken van de wereld. De groep mikt vooral op speciale projecten in de mijnbouw, de gassector, oliewinning, lng-terminals en kerncentrales.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here