Schepen Tapmaz en Karl Vannieuwkerke trappen campagne Cardio Tour op gang

cardiotourGENT – Op het Gentse Sint-Pietersplein hebben schepen van Sport Resul Tapmaz, wielerkenner Hans Vandeweghe en Gents politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez zaterdag gezamenlijk de Cardio Tour op gang getrapt. Dat gebeurde op ludieke wijze met een race op miniatuurfietsen, vlak na de start van de Omloop Het Nieuwsblad. De Cardio Tour – een initiatief van de Belgische Cardiologische Liga en Lidl België – is een reeks van fietstochten voor revaliderende hartpatiënten en recreanten over het parcours van prestigieuze wielerwedstrijden. Ook Gentenaren konden de hele ochtend proberen de tijd van de schepen van Sport op het fietsspel te breken.

“De Cardio Tour bouwt verder op onze wielercampagne van vorig jaar, de Euro Heart Cycling Tour”, vertelt dr. Freddy Van de Casseye, voorzitter van de Belgische Cardiologische Liga. “Onze doelstelling blijft dezelfde, maar dit jaar rijden we méér voorjaarswedstrijden. Zo voegen we onder meer de Omloop Het Nieuwsblad en Luik-Bastenaken-Luik toe.” Ook voor de Cardio Tour vormde de Omloop Het Nieuwsblad dus de opener van het wielerseizoen. De hele groep van vijftig recreanten werd op het Sint-Pietersplein afgevlagd door Resul Tapmaz, die net voordien de ludieke race tussen Hans Vandeweghe, Manuel Mugica Gonzalez en Cardio Tour-coördinator Guy van Impe. “Met de wedstrijd tussen bekende Gentenaren wilden we de Cardio Tour met een knipoog op gang trekken”, aldus nog dr. Van de Casseye. De eerste Cardio Tourtocht van het jaar trok een lus langs Zwijnaarde en Drongen.

De Belgische Cardiologische Liga en Lidl België onderstrepen met de Cardio Tour het belang van voldoende beweging en gezonde voeding in de preventie van hart- en vaatziekten. Dat vertaalt zich in een reeks fietstochten over het finaleparcours van bekende wielerwedstrijden. “Dit voorjaar staan dan nog Vlaanderens Mooiste en La Doyenne op de planning”, licht dr. Van de Casseye toe. Naast hartpatiënten krijgen ook wielerliefhebbers de kans om enkele uren voor de profs en onder het oog van het aanwezige publiek de finish te overschrijden. “Wie interesse heeft om deel te nemen, kan zich nog steeds inschrijven. De wedstrijd daartoe loopt nog”, klinkt het bij de Belgische Cardiologische Liga. Meer informatie en de deelnamevoorwaarden vind je op www.cardiotour.be.

Gentenaren en bezoekers van de start konden zelf op het Sint-Pietersplein de hele ochtend hun kans wagen op het miniatuurracespel. Wie na de middag de snelste tijd afklokte, kon met de fiets naar huis, want hij of zij won een Eddy Merckx-racefiets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here