Haaltert: Centrumlijst VLD en CD&V betwisten rechtsgeldigheid schepencollege

haaltertAalst (redactie/mas) De Haaltertse schepenen  riskeren hun mandaat te verliezen, als de Raad voor Verkiezingsbetwistingen de klacht van de oppositie volgt. Volgens de CD&V en Centrumlijst VLD  zijn er twee voordrachtakten ingediend en dat is een overtreding van de gemeentewet. 

Burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) maakt zich niet teveel zorgen en denkt dat de Raad van Verkiezingsbetwistingen de klacht van de oppositie niet zal aanvaarden. Gebeurt dit wel, dan kan zij aanblijven, maar dienen al haar schepenen van N-VA, SP.A en Open & Liberaal ontslag te nemen en komen ze niet meer in aanmerking voor een mandaat van schepen, gemeenteraadslid of vertegenwoordiger van een intercommunale.

Willy Michiels, fractievoorzitter Centrumlijst VLD, is met zijn juristen het brein achter de hele operatie. “Wij hebben bewijzen dat er twee verschillende schepenvoordrachten zijn ingediend”, zegt Michiels. “Eén op 19 oktober en één op 24 oktober. Zij werden allebei ondertekend door dezelfde dertien leden en zij verschillen van elkaar. Op de eerste stond Gina Verbestel (Open & Liberaal) als eerste schepen en op de tweede stond Dany Van den Steene (Open & Liberaal) op dezelfde plaats.’

“Ik heb alles op de installatievergadering gemeld aan de voorzitter omdat we haar het voordeel van de twijfel gunden maar die had daar geen oren naar. We zijn dus verplicht om een klacht in te dienen. Wie zijn handtekening dubbel heeft gezet, overtreedt de gemeentewet en mag niet meer zetelen.” aldus de oud-burgemeester.

Ook CD&V treedt de erfvijand Willy Michiels bij. “Mijn partij heeft de klacht mee ingediend. De nieuwe meerderheid had alle tijd om tegen 24 december één enkele geldige schepenvoordracht in te dienen maar zij heeft er rap-rap twee verschillende ingediend. Dat kan niet.” aldus Phaedra Van Keymolen, fractieleider van CD&V.

Maandagavond afspraak op de gemeenteraad voor  het vervolg van de Haaltertse soap, of het leven zoals het is ten gemeentehuize.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here