Geen plek in de kinderopvang, begin zelf een opvang.

Geen plek in de kinderopvang? Of wil je je eigen model kinderopvang? Kom dan zeker eens luisteren. Ouders die geen of geen gepaste opvang vinden voor hun kinderen, kunnen ook het heft in eigen handen nemen en zelf een crèche oprichten. Uiteraard kunnen ook anderen, ondernemers, dit. Om hun daarbij op weg te helpen organiseren VBJK, VCOK en Coopburo 4 provinciale gratis info-avonden over oudercrèches.

Oudercrèches zijn een bijzondere vorm van kinderopvang waarin vaders en moeders zich sterk engageren. In oudercrèches werken ouders mee in de leefgroep van hun kind en denken ze samen met andere vaders en moeders het pedagogische beleid van de opvang uit. Elders in Europa zijn oudercrèches een vaste waarde in de kinderopvang. In Vlaanderen bestaan er nog niet zo veel, maar misschien zit er wel toekomstmuziek in. Inspirerende getuigenissen vind je in de filmpjes.

opvang

Geïnteresseerde ouders en ondernemers zijn van harte welkom op een van de vier info-avonden. Deelnemers krijgen de eerste antwoorden op vragen als:

– Wat is een oudercrèche? Hoe werkt die verregaande ouderbetrokkenheid?
– Waarom doen ouders het? Wat is de meerwaarde hiervan?
– En hoe realiseer je dat samen?

Daarnaast informeren we ook over de praktische en organisatorische aspecten van oudercrèches. Welke ondernemingsvorm is bijvoorbeeld het meest geschikt?

Ouders en ondernemers die nu hun plan concreet willen uitwerken, vertellen we op de info-avond ook graag over het “begeleidingstraject voor startende oudercrèches”.

Praktisch
De info-avond is gratis en duurt telkens van 19u30 tot 22u. Inschrijven kan tot een week voordien via sofie.de.schinckel@vcok.be – 09 232 47 36 of via www.vcok.be/opvoedenvandaag (klik in de kalender bij algemeen de juiste datum aan). Daar vind je ook concrete adresgegevens:

– dinsdag 19 maart, Antwerpen
– woensdag 20 maart, Brugge
– dinsdag 16 april, Leuven
– datum mei/juni nog onbekend, Gent

Meer informatie

· www.oudercreches.be: meer info – regionale infoavonden

· Website VBKJ: www.vbjk.be

· Website VCOK: http://opvoeden.vcok.be/p_220.htm

· Website Coopburo: www.coopburo.be/kalender

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here