Homoseks oorzaak aftreden paus Benedictus?

kardinalen

Aalst (redactie/mas/P.C.) “Drie kardinalen hebben de paus op 17 december een zeer geheim rapport van bijna 300 bladzijden voorgelegd, waarin het draait om homoseksuele relaties en mogelijkheid tot afpersing” aldus het gezaghebbende Italiaanse dagblad La Repubblica krant. Op die dag hakte de Duitse kerkleider de knoop omtrent zijn reeds lang overwogen aftreden door, beweren ze.

Eén van de drie kardinalen is het vroeger hoofd van de geheime dienst van het Vaticaan. Hij en zijn collega’s bezorgden de paus informatie omtrent onzuivere invloeden op leden van de Curie en een homoseksueel netwerk van lobbyisten met financiële belangen. Het rapport “draaide om niets anders dan het overtreden van het zesde en het zevende gebod”, zo vertelde iemand aan onze contactpersoon in het Vatikaan. Die geboden zeggen “gij zult geen overspel plegen” en “gij zult niet stelen”.

De kardinalen zouden aldus een ondergronds homo-netwerk hebben ontdekt, van wie de leden op verschillende plaatsen in Rome en Vaticaanstad seksbijeenkomsten organiseerden. Ze lieten zich omwille van hun geheim te houden geaardheid afpersen.

La Republica meldt nog dat Benedictus het vertrouwelijk rapport persoonlijk aan zijn opvolger zal overhandigen, met de hoop dat die “sterk, jong en heilig” genoeg zal zijn om bij te sturen. Het Vaticaan weigerde commentaar te geven omtrent de nieuwe speculaties omtrent het voortijdig opstappen van de paus.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here