Brussel wil 1,2 miljoen euro bieden op een kasteelhoeve in het West-Vlaamse Veurne

oostendeBianca Debaets, Volksvertegenwoordiger in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement wil reageren op het hoge bod m.b.t. de aankoop van de kasteelhoeve in het West-Vlaamse Veurne door de stad Brussel.

De Stad Brussel wil met een bod van 1,2 miljoen euro een kasteelhoeve in het West-Vlaamse Veurne verwerven. De kasteelhoeve zou een vakantiekolonie worden.

“Dat stad Brussel haar kinderen in een groene omgeving vakantie wil aanbieden is op zich positief” zegt gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V). “Vele Brusselse kinderen groeien op in families die niet de middelen hebben om hun gezin een vakantie aan te bieden en maar zelden met de natuur en het platteland in contact komen. Maar ik stel me toch heel wat vragen bij de wel erg hoge aankoopprijs” Ik verwacht dan ook dat de stad Brussel nu gelijkaardige inspanningen levert naar het onderwijs, en meer bepaald naar het Nederlandstalig onderwijs. De noden zijn, zeker in de vijfhoek, immers bijzonder groot.”

kasteelhoeveIn het beleidsprogramma van stad Brussel zegt men de mogelijkheid te zullen bestuderen om een nieuwe Nederlandstalige school te creëren binnen de Vijfhoek. Een te vage verklaring, dat geen enkel concreet engagement inhoudt, volgens het gemeenteraadslid. 652 Brusselse kinderen hebben geen plaats in de eerste kleuterklas. “Als men dat tekort aan plaatsen ernstig neemt, moeten ook de gemeenten hun verantwoordelijkheid opnemen en mee voor de nodige capaciteitsuitbreiding zorgen.” Bianca Debaets interpelleert de burgemeester hierover in de volgende gemeenteraad.

Volksvertegenwoordiger
Brussels Hoofdstedelijk Parlement
www.biancadebaets.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here