21 Gentse leerlingen nemen deel aan BBC and Telenet Public Speaking Awards

Gent (redactie/ms) Voor het zesde jaar op rij starten Telenet en BBC Worldwide de zoektocht naar de beste Engelse spreker tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards. Voor deze zesde editie van de Awards is er een nauwe samenwerking met Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet en alle onderwijskoepels.

De BBC and Telenet Public Speaking Awards is een wedstrijd  die jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geeft om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden. Ook zeven leerlingen van het GO! atheneum Voskenslaan, zes leerlingen van het Sint-Pietersinstituut, zes studenten van de Hogeschool Gent Toegepaste Taalkunde en drie leerlingen van het Don Bosco Technisch Instituut in Sint-Denijs-Westrem zullen strijden om een plaats te veroveren in de kwartfinale.

Tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards wordt op zoek gegaan naar de beste Belgische Engelse redevoerder. De deelnemers, die allemaal tussen 16 en 20 jaar zijn, bereiden over een bepaald onderwerp een speech voor die vijf minuten mag duren. Die dragen ze dan voor aan een jury en publiek. Daarna legt een question team tijdens een vragenronde de studenten het vuur aan de schenen. Een jury evalueert de kandidaten op presentatie, inhoud en argumentatie. Om de deelnemers en leraren op de best mogelijke manier te begeleiden werden op 16 en 23 januari coaching sessies georganiseerd. Deze sessies zijn een unieke manier om hun kennis van ‘spreken en presenteren in het openbaar ’ te verkennen. Er wordt bovendien gewerkt op ‘individueel bewustzijn’ en ‘teamgeest’.

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet: “Zonder gemeenschappelijke taal begrijp je elkaars verhalen niet. In onze steeds internationaler wordende wereld moeten we dus taalbarrières slopen en, naast het Nederlandsen het Frans, inzetten op actief Engels taalgebruik. Jongeren die ideeën kunnen bouwen en ze vervolgens vlot kunnen uitdrukken, hebben alles in huis om ècht met elkaar te communiceren. Dat de BBC Awards precies op deze punten uitdaagt, kan ik alleen maar toejuichen en ondersteunen.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here