Boomtown 2013: 23 tot 27 juli

boomtownKomende zomer is het weer zover. Boomtown, het alternatieve Gentse muziekfestival, vindt dit jaar plaats van 23 tot 27 juli, en dit volgens het traditionele recept: 5 dagen, 4 podia, en meer dan 60 bands. Ook dit jaar gaat het festival door op de Kouter en in de Handelsbeurs in Gent. Het festival is nog een paar maanden veraf, maar achter de schermen wordt natuurlijk al volop gewerkt.
Ook dit jaar streeft de organisatie weer een uitdagende programmatie na. Enerzijds spelen vele gevestigde namen, uit zowel binnen- als buitenland. Daarnaast biedt Boomtown ook minder voor de hand liggende acts aan. Bands die nog niet bekend zijn bij het grote publiek, maar waarvan de organisatie overtuigd is dat ze potten kunnen breken bij het Boomtown-publiek.

Boomtown Expo

Boomtown, hét Pop-en Rockfestival tijdens de Gentse Feesten kijkt ook dit jaar over de grenzen van de muziek heen. Samen met Soscastoa, een jong kunstenaarsinitiatief, focust Boomtown op interactieve kunst. Dit gebeurt net zoals vorig jaar in het kader van het Alles Kan-project van de Jeugddienst. De expo wordt een ervaring waarbij de grenzen tussen kunst en kunstbeleving worden afgetast. Op de site verschijnen frisse creaties. Werk met een impact op de toeschouwer.
Om dit te realiseren zijn we op zoek naar jonge kunstenaars die buiten bestaande kaders durven denken, ideeën hebben voor interactief werk, of innovatieve performances brengen. Geïnteresseerd? Neem dan voor 8 maart contact op via expo@boomtownfestival.be.
Boomtown vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 27 juli 2013, op de Kouter en in de Handelsbeurs. Dankzij de samenwerking met het Alles Kan Festival van de Jeugddienst Gent kan Boomtown meer zijn dan een muziekbelevenis.

SOSCASTOA, opgestart in 2011, experimenteert met de verschillende verhoudingen in de driehoeksrelatie tussen kunstenaar, curator en publiek. We creëren ruimte voor jonge, nog minder bekende kunstenaars, bieden een onderzoeksplatform aan voor curatoren en stellen een openheid voorop die een toegankelijke programmering mogelijk maakt. Gebruik makend van de oude Gentse stadsbibliotheek als hun tijdelijke basis, transformeren ze het leegstaand pand tot een bruisende ontmoetingsplaats waar zowel werkruimte als expositieruimte aan elkaar gekoppeld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here