Gratis fietsregistratie in Gent

fiets

Gent (redactie/mas) Op donderdag 21 februari 2013 tussen 12 uur en 14 uur krijgen de studentenfietsen van de HoGent op campus Schoonmeersen een gratis ‘fietstattoo’. De Hogeschool Gent Studentenraad gaat daarmee enthousiast in op de vraag van StuGent (studentenoverleg Stad Gent) voor de organisatie van een gratis fietsregistratie op locatie.

Een geregistreerde fiets biedt heel wat voordelen: het schrikt mogelijke dieven af en als de fiets toch wordt gepikt, is de kans acht keer groter dat je hem terugkrijgt. Daar zijn de studentenvertegenwoordigers van de Hogeschool Gent Studentenraad zich volledig van bewust.

“De oproep werd gelanceerd in het laatste studentenoverleg van 2012”, vertellen studentenvertegenwoordigers Sarah Tuytschaever en Jens Antjon van de Hogeschool Gent Studentenraad. “En we zijn meteen op de kar gesprongen. We wilden vooral dat deze preventieactie duidelijk zichtbaar zou zijn voor alle studenten. Daarom hebben we gepleit om als locatie de mooie foyer op campus Schoonmeersen te gebruiken, die door de glazen structuur en zijn centrale ligging de ideale plaats is voor dergelijke acties.”

Bram Roelant, voorzitter van de Hogeschool Gent Studentenraad, is zeer enthousiast. “We beschouwen dit natuurlijk niet alleen als een fietsregistratie, maar ook als een leuke actie om de studentenraad in de kijker te zetten. Studentenparticipatie is soms een ver-van-mijn-bedshow voor studenten, maar het is zeer belangrijk dat studenten blijven participeren en hun stem laten horen. Op deze manier bereiken we heel wat studenten. Bij iedere fietstattoo hoort ook nog een leuk gadget van de studentenraad. Bovendien krijg je meteen een fietspas, een handig kaartje waarop al de kenmerken van je fiets staan. Altijd handig als je hem niet meer kan vinden na een nachtje stappen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here