Ledeberg in rechte lijn naar Karnaval

ledeberg affiche

Gent (redactie/mas) Het Ledebergse karnaval, het paradepaardje van het karnavalgebeuren in het Gentse, viert van 22 tot en met 25 februari zijn 28ste editie. “’t Es een echt puppespel” is dit jaar het overkoepelend thema waarbij de karnavalspoppen aan het dansen slaan.

De grootste karnavalstoet van de Gentse regio op zaterdag 23 februari om 15:00u blijft natuurlijk de hoofdbrok vormen van de Ledebergse karnavalviering.

Negen eigen Ledebergse karnavalverenigingen, verschillende gastgroepen uit Oost-Vlaanderen, jeugd- en seniorenverenigingen, en diverse muziekgroepen zullen weer een bont en feestelijk lint door de deelgemeente trekken.

Het accent blijft in Ledeberg zeker liggen op de eigen wagenbouw. De Ledebergse verenigingen bouwen zelf en kopen geen wagens over van verenigingen uit andere gemeenten. Door de stoet voor het grootste deel met eigen gebouwde wagens te vullen blijft het Ledebergse karnaval uniek voor de Gentse regio. Dit jaar werden de wagens weer gebouwd in de wagenbouwhal aan de Industrieweg in Wondelgem die door het stadsbestuur ter beschikking wordt gesteld.

info: www.karnavalledeberg.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here