Treinpendelaar ontwikkelt website om compensaties te regelen

treinvertraging

Aalst (redactie/mas) Een brief bereikt de redactie. Treinvertragingen interesseert ook Belg.be. Even contact genomen.

“Ik ben Christophe Echement uit Overijse, en ik ben een treinpendelaar. Ik heb dit website ontwikkelt omwille van het feit dat ik vaak vertragingen heb meegemaakt. Na vele discussies met andere reizigers heb ik het system van trein compensaties gevonden om de website van de NMBS. Het was niet gemakkelijk en vele mensen vertelden tegen mij dat het veel te lang nam om hun formulier in te vullen.”

Hij heeft dus besloten om een website te bouwen die het leven van vertraagde treinpendelaars gemakkelijker maakt.

Christophe verduidelijkt verder: “Ik ben actief als zelfstandig in de Business Intelligence sector en daarmee had ik een betere inzicht op hoe de gegevens te behandelen. Ik heb dus besloten om ook statistieken te aanbieden aan de reizigers die hen een betere zicht kan geven op de vertragingen.”

Als lezer van Belg.be  zou u  misschien interesse kunnen hebben in een site die helpt om de compensatie formulier van NMBS voor de frequente vertragingen in te vullen ? (zeer frequent deze laatste tijden)

Een nieuwe website stelt voor om die formulier automatisch in te vullen en hen helpen in deze taak : http://www.belate.be

Hierbij een korte video die de site vertoont: http://youtu.be/opnnudzDhYA

De site geeft ook een aantal statistieken om de reiziger beter te informeren zoals de vertragingen tussen hun stations, of de trein % die vertraagd zijn op het Belgische spoorweg op een dagelijkse basis.

Infrabel weergeeft ook zulke informatie maar met minder details en niet aangepast aan elke treinpendelaar.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here