De week van het varken

knorAntwerpen, 18 tot 22 februari. Elf Vlaamse hotelscholen doen mee aan de ‘Week van het varken’

Van 18 tot 22 februari nemen de tweede en derde graad van 11 Vlaamse hotelscholen varkensvlees onder de loep. Ze gaan ermee aan de slag in de praktijklessen maar krijgen ook heel veel basisinformatie aangereikt over dit basisproduct uit de Vlaamse landbouw aan de hand van een bedrijfsbezoek bij een varkensboer, een slager of een gerenommeerde chef-kok als Johan Segers, David Martin of Guy Van Cauteren.

De apotheose van deze ‘Week van het varken’, een initiatief van VLAM, is een wedstrijd rond de verwerking van inheems varkensvlees, in combinatie met Belgische bieren. De wedstrijd is een onderdeel van de AEHT Palm Trophy. Deze prestigieuze wedstrijd vindt dit jaar plaats in het PIVA in Antwerpen en geldt als preselectie van de internationale wedstrijd voor hotelscholen.

De teams bestaan uit vijf deelnemers van verschillende scholen, drie voor de keuken en twee voor de bediening. Onder het toeziend oog van befaamde chefs en maîtres, met Felix Alen als voorzitter, worden diverse proeven uitgevoerd. Hun beoordeling wordt aangevuld met de bevindingen van een uitgebreide smaakjury.

Het winnende team gaat aan de haal met een mooie geldprijs en prijzen in natura, geschonken door PALM Breweries. Het team met het smakelijkste ‘varkenskroontje’ wint een prachtig messenset, de prijs van VLAM.

U bent van harte welkom op deze wedstrijd.

Plaats: PIVA, Desguinlei 224, 2018 Antwerpen
Datum: Vrijdag 22 februari

Programma:
9.00 u: start voorbereiding wedstrijd in de keuken
12.30 u: start jurering
15.00 u : einde wedstrijd
15.30 u: proclamatie en receptie

U bent vrij de wedstrijd te volgen op het tijdstip dat u schikt.

De deelnemende scholen:
1. Colomaplus, Mechelen
2. Elishout school voor voeding
3. Hotelschool KTA Hasselt
4. Hotelschool Oostende
5. Hotelschool Ter Duinen
6. Hotelschool VTI Leuven
7. KTA Campus Wemmel
8. Provinciaal Instituut PIVA
9. Stella Maris
10. TechniGO Hotelschool Aalst
11. VTI Spijker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here