Amerikaans stamcellen in de knoei

Het onderzoek met stamcellen in de V.S. ziet er niet rooskleurig uit in de nabije toekomst. Wetenschappers rapporteerden dat de bestaande voorraden van stamcellen vervuild zijn. Hierdoor zijn ze nutteloos voor het behandelen van mensen, dit terwijl de Amerikaanse regering de financiering voor het oogsten van verse stamcellen heeft beëindigd.

Het probleem is dat de huidige voorraad stamcellen een "non-human molecule genoemd n-Glycolylneuraminic zuur of Neu5Gc" bevatten. De stamcellen zouden besmet geraakt zijn op het ogenblik dat ze gekweekt werden in het labo en zo waarschijnlijk dierlijk-afgeleide materialen van muizen en kalfsfoetussen bevatten. Neu5Gc valt het menselijke immuunsysteem aan en hierdoor is alle materiaal waardeloos geworden.

Volgens Dr. Ajit Varki van de Universiteit van Californië San Diego zouden ze het beste opnieuw beginnen met menselijke embryonale stamcellen die nooit aan om het even welk dierlijke product te zijn blootgesteld. http://www.theregister.co.uk/2005/01/24/stem_cells_contaminated/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here