Vlaamse Volksbewging hakt de knoop door

knoop16maart

Aalst (redactie/mas) Waarover hebben de politici het als ze schermen met begrippen als confederalisme, separatisme en onafhankelijkheid? De jongste tijd werd duidelijk dat de termen een andere invulling hebben naargelang de partij die ermee uitpakt. De VVB wil voor klaarheid zorgen en organiseert een symposium onder het motto De knoop doorgehakt.

Prominente vertegenwoordigers van diverse strekkingen dragen hun steentje bij tot een voormiddag die hopelijk duidelijk maakt welke toekomst we voor Vlaanderen moeten nastreven.

Zaterdag 16 maart gaan de deuren van het Vlaams Parlement open om 9.30 uur. Een half uur later leidt VVB-voorzitter Guido Moons het symposium kort in, meteen gevolgd door professor Bart Maddens van de KU Leuven met 2014: de staatshervorming voorbij, een referaat waarin hij het onder meer heeft over verdere stappen naar meer Vlaamse autonomie, over confederalisme en separatisme.

Moeten we bang zijn voor Vlaamse onafhankelijkheid? Onder leiding van moderator Guy Tegenbos (journalist van De Standaard) zoeken de deelnemers een antwoord. Dave Sinardet is professor politieke wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en docent, in het Nederlands, aan de Facultés Universitaires Saint-Louis in Brussel. Meester Fernand Keuleneer is lid van de Algemene Vergadering van de Orde van Vlaamse Balies. Journalist Rik Van Cauwelaert werkte van 1986 tot 2012 voor het weekblad Knack en heeft nu een column in De Tijd. Jean-Pierre Rondas werkte als Vlaams radiomaker voor de klassieke muziekzender Klara van de VRT. Hij is lid van de Gravensteengroep en van de kernredactie van het politieke maandblad Doorbraak.

Het symposium vindt plaats op zaterdag 16 maart om 10 uur in De Schelp van het Vlaams Parlement, Hertogsstraat 6, 1000 Brussel. Wie wil deelnemen, dient zich vooraf in te schrijven bij de Vlaamse Volksbeweging per e-post (info@vvb.org) of telefonisch op nummer  03 320 06 30. Deelnemen kost € 5 voor VVB-leden en € 8 voor niet-leden, te storten op rekening BE39  4099 5639 8119 van VVB, Passendalestraat 1 A, 2600 Berchem met vermelding ‘Symposium’. Het aantal plaatsen in De Schelp is beperkt. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here