UiTPAS na negen maanden op kruissnelheid

passNegen maanden na de lancering in de proefgemeenten Aalst, Erpe-Mere, Lede en Haaltert komt de UiTPAS helemaal op kruissnelheid. Vorige week werd het 20.000ste UiTpunt gespaard, goed voor een eenzelfde aantal participaties aan vrijetijdsactiviteiten door pashouders in de regio. Het 20.000ste UiTpunt was voor de gelukkige negenjarige Gitte uit Lede. Om dat te vieren kreeg ze vier tickets voor het jeugdfilmfestival. Bovendien werd met de verkoop van de 6.000ste UiTPAS nog een andere belangrijke kaap gerond.

De UiTPAS is een groeiverhaal op alle vlakken. De UiTPAS is een “smart card” voor het brede vrijetijdspubliek, maar met een belangrijke sociale doelstelling. Met de UiTPAS op zak hebben mensen in armoede immers recht op een vast kansentarief bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten. Dit garandeert het recht op deelname aan vrije tijd voor iedereen. Dankzij de intensieve samenwerking tussen cultuur, jeugd, sport – en welzijnsspelers wordt de UiTPAS vandaag goed door kansengroepen opgepikt. Het aantal UiTPASgebruikers dat recht heeft op het kansentarief is met meer dan 15% gestegen tegenover het aantal gebruikers van de Kansenpas (met kansentarief) in 2011. De UiTPAS ondersteunt dus de verdere groei van de werking naar mensen in armoede die in Aalst reeds een lange traditie betreft (de Kansenpas werd al geïntroduceerd in 1995).

Wat het gebruik van de UiTPAS betreft, zijn de Aalsterse bioscoop, het stedelijk zwembad en cultuurcentrum De Werf de favoriete locaties om UiTpunten te sparen.

De Werf voert ook de rangschikking aan voor het aantal verkochte passen, al is de Aalsterse bibliotheek een stevige tweede. In de andere deelnemende gemeenten valt het actieve UiTPASbeleid in Lede erg op, met een vlotte verkoop in de gemeentelijke openbare bibliotheek. Lede is overigens de eerste gemeente waar ook een school meestapte in het UiTPASverhaal. Het Stella Matutina College bedacht al haar leerlingen met een UiTPAS. Nog in Lede stapte Jeugdhuis Leeuwerik mee in door het aanbieden van een kaart die het lidmaatschap en de voordelen van de UiTPAS combineren.

De UiTPAS is een kaart voor iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten. Met de UiTPAS kan je punten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

De UiTPAS is een innovatief proefproject van de Vlaamse overheid in samenwerking met de stad Aalst en de gemeenten Erpe-Mere, Haaltert en Lede, de Welzijnsschakels, Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen en CultuurNet Vlaanderen. Het project werd gelanceerd op 4 juni 2012 en loopt nog tot eind december 2013.

Meer informatie over de UiTPAS? www.UiTPAS.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here