Didier Reynders veroordeelt nieuwe nucleaire test van Noord-Korea

Net als de hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton veroordeelt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de nucleaire test die Noord-Korea uitvoerde. Daarmee overtrad het land de resoluties van de VN Veiligheidsraad.

Deze nucleaire test brengt het non-proliferatieregime in gevaar, net zoals de raketlancering in december vorig jaar en eerdere provocaties dat al deden. Het gedrag van Noord-Korea kan niet zonder gevolgen blijven. België zal met de internationale gemeenschap en vooral met de Europese Unie samenwerken om op deze nieuwe onaanvaardbare provocatie een antwoord te geven. België kijkt ook uit naar een actie van de Veiligheidsraad.

Minister Reynders roept Noord-Korea op om zijn nucleair wapenprogramma stop te zetten. Alleen door internationale verplichtingen na te leven en door met de internationale gemeenschap dialoog te voeren, kan Noord-Korea zijn isolement doorbreken en kunnen de voorwaarden voor duurzame vrede en veiligheid op het Koreaanse schiereiland worden gecreëerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here