Wapens met microgolven zijn populair

Volgens Rtl.nl zou Israël nu ook een wapen hebben ontwikkeld in de joodse nederzetting Ariel op de Westelijke Jordaanoever dat werkt met microgolven. In een eerder bericht op sep 2004 gaven we reeds melding dat volgens het militaire dagblad Stars and Stripes vier tot zes van de nieuwe wapens naar Irak verzonden worden. Een van die wapens zou werken met microgolven. Waarschijnlijk gaat het hier om hetzelfde type wapen.

Je kan het niet beter voorstellen als een soort microgolfoven maar dan veel fijner en richtbaar. Het zou kunnen gebruikt worden vanaf juli volgend jaar om opstandige meutes in Iraakse steden uiteen te drijven.Een grote schotel stuurt microgolven van 0,95 gigahertz uit die 0,4 millimeter in de huid dringt. Hierdoor veroorzaakt dit zo'n erge pijn dat de persoon direct op de vlucht staat. Wie in het stralingsveld komt krijgt het gevoel dat hij in brand staat, doordat de elektromagnetische straling de watermoleculen in het lichaam opwarmen.

De pijn zou verdwijnen van zodra het wapen wordt uitgeschakeld maar een Duitse oogarts Olaf Strauss had hier twijfels over en zei toen dat de aanhoudende hitte op de ogen zeer gevaarlijk zou zijn en symptomen veroorzaken die te vergelijken zijn met grauwe staar en zelfs blindheid tot gevolg, zo stelde hij in Der Spiegel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here