Aalst kent veilige Voil Janettendag vol spot en satire

aalst carnaval

Aalst (redactie/mas) Naar schatting 9.000 mensen kwamen naar de popverbranding kijken dinsdagavond op de Grote Markt, die live werd uitgezonden op één programma  Radio Corsari.

Voor de veiligheid werd om 20.45 uur de toegang naar de Grote Markt via de Zoutstraat, de Kerkstraat, de Molenstraat en de Kattestraat afgesloten. Enkel via de Nieuwstraat kon je dan de Grote Markt nog op.

De brandweer heeft vandaag 1 interventie moeten uitvoeren voor het blussen van brandend afval. De hulpposten van Het Vlaamse Kruis voerden vandaag 20 verzorgingen uit (1<18jr), waarvan 8 alcohol gerelateerd (1<18jr). De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 10 personen  verzorgd (2<18jr), waarvan 5 alcohol gerelateerd (1<18jr). Dit is gezien de massa volk in de binnenstad vandaag een mooi cijfer.

2 nachtwinkels kregen van de burgemeester een laatste waarschuwing voor het niet respecteren van de openingsuren.

De politie is vandaag geen enkele keer moeten tussenkomen. De WHISKY-ploegen van de Lokale Politie Aalst troffen 3 minderjarigen aan in het bezit van alcohol (2<16jr en 1<18jr). De helft afkomstig van buiten Aalst, laat de politie weten. Was er dan maar nen halven bij de drie?

Om de laatste dag van Aalst carnaval veilig te laten verlopen, werden vandaag 138 politiemensen ingezet voor toezicht tijdens de stoet en de popverbranding. Deze nacht worden opnieuw 20 politiemensen ingezet om de veiligheid te garanderen.

Om 6 uur start de opruim van de Grote Markt. Om 9 uur zijn er koffiekoeken bij de burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here