Gentse Jeugddienst laat zien wat ze in huis heeft

Woensdagmiddag gaven schepen Martine De Regge en schepen Christophe Peeters het startsein voor een namiddag vol geestige bezigheden op de Gentse Vrijdagsmarkt. Bedoeling van deze namiddag was de Gentse jeugd kennis te laten maken met het uitgebreide zomeraanbod van de Gentse Jeugddienst. Jammer genoeg viel de regen ongenadig neer maar tussen de buien door was het wel aangenaam. Enkele honderden kinderen genoten met volle teugen. Kinderen konden de Pretkamjonet van de Jeugddienst mee helpen beschilderen, buitelen in het Springkasteel, genieten van de gratis ijsjes en een hele reeks spelletjes spelen.

Ondertussen waren er optredens van Stars of Decay, Kolorz en Xander De Rijcke, winnaar van Homo Cabarectus 2006. Sigrid Eggermont: "Het podium is een voorproefje van het jongerenpodium tijdens de Gentse Feesten en bied jong aanstormend talent een forum". Aan de infostand konden jongeren meer informatie krijgen over de Grabbel en de Swappas, zich informeren over de activiteiten op de Gentse speelpleinen of bladeren in de reis- en kampeergids. Alle informatie over taalkampen, sportkampen tot en met vrijwilligerswerk in het buitenland was er te verkrijgen. Zo maakt de jeugddienst een uitstap naar de chocoladetempel van Côte d'Or waar kinderen zelf chocolade kunnen maken en proeven. Of ze kunnen zich inschrijven voor een fietstweedaagse.

Nieuw in het Gentse straatbeeld is de Pretkomjonet. Schepen De Regge: "De Jeugddienst trekt de boer op om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. De Pretkamjonet zit boordevol leuk spelmateriaal en gezelschapsspelen, maar ook met bekwame monitoren aan het stuur". De Pretkamjonet trekt naar de Gentse deelgemeenten van 3 tot 14 juli en van 31 juli tot 25 augustus.

Een andere nieuwigheid is het kooivoetbal. Schepen Christophe Peeters: "De voetbalkooi is een samenwerking tussen de Jeugddienst en de Sportdienst. Bij kooivoetbal spelen twee ploegen van elk drie man gedurende maximum drie minuten tegen elkaar. Tussen 3 en 14 juli en van 31 juli tot 25 augustus zal de voetbalkooi telkens op een andere plaats opgesteld worden". Interessant is dat topspeler Mbark Boussouffa van KAA Gent peter is van dit project en dat er op vrijdag 16 september een eindhappening is op de Gentse Vrijdagsmarkt.

Meer informatie bij de Gentse Jeugddienst, Kammerstraat 10 of via de site www.gent.be/jeugd. Mailen kan naar joke.waelput@gent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here