Carnavalsdinsdag meer en meer de dag van de Aalstenaars

VJ1

Aalst (redactie/mas) Ooit was de maandag van carnaval Aalst de dag van Ajuinen, maar meer en meer wordt/is de dinsdag de dag van de echte Aalstenaars. No nonsens verkleed. In groep, door de stad trekken van café naar café. Verwijten, zjieveren,… amusement op de oude carnavalskrakers.

Een pruik, een boa, wat lippenstift, een oude bontjas en een rok of een jurk, meer hebben de Aalstenaars niet nodig om zich uit te leven. Het moet op dinsdag niet meer knap of chic zijn, gewoon leuk volstaat. Al zijn er travesties die zich opkleden om zicht uit te leven. Ook dat kan.

En oudere Aalstenaars die niet meer uitgaan, maar uren genieten langs het parcours om naar al die gemaskeerden en uitgedoste carnavalisten te kijken. Ook dat is Aalst carnaval. En wringen van de deur naar de toog om aan een pint te geraken. Bekenden tegen komen uit je jeugd, die je vaak als volwassene alleen nog met carnaval ziet, ook dat is Aalst.  En slecht gebakken friet eten op de foor. Zelfs bediend bij Delforge op de Houtmarkt door Nederlandsonkundigen. Ook dat is carnaval.

De dinsdag is de dag van de Aalstenaars geworden. Valt dit te beschrijven? Misschien, maar een niet-Aalstenaar zal het nooit begrijpen wat vasteloaved is voor een Ajuin. Gisteren niet, vandaag niet en morgen niet. Hoeveel of hoe weinig kracht de verandering ook heeft.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here