Voil Janettenstoet: veel carnavalisten, weinig échte Voil Janetten

VJ3

Aalst (redactie/mas) De Voil Janettenstoet trok dinsdagnamiddag door de straten van Aalst. Duizenden liepen achter Prins en Keizer mee langs het nieuwe parcours over de Houtmarkt, door de werken aan het Statieplein. Belg.be zag veel carnavalisten, veel vrouwen en weinig authentieke Voil Janetten.

Ruim anderhalf uur trokken ze door de straten van de Denderstraat, verkleed in vrouw of voil janet. Er kwam geen einde aan. Waardig zonder extremen, Aalst waardig, maar blijkbaar wordt het moeilijker en moeilijker om echte authentieke Voil Janetten te vinden die meelopen. Een jurk, een pruik en een boa, is nog geen Voil Janet. Een Voil Janet is meer… lees elder op www.belg.be. Er is werk aan de winkel om de echte Voil Janet in stand te houden.

De traditionele travesties waren ook van de partij, ondanks de vele oproepen dat ‘een voil janet is geen travestie’ is. Voor veel bisexuelen het moment van het jaar om eens ‘officieel’ te doen, zonder dat er in de familie argwaan is. Het is immers carnaval…

De café’s langs het parcours deden gouden zaken, al bleef burgemeester D’Haese aan het socialistische volkshuis buiten staan in plaats van zijn Feestcomité te volgen.

De discussie over het parcours, ja, de vraag is of langs het station beter of slechter is? Dat moeten de organisatoren uitmaken… Maar als er op De Werf geen kroegen meer open zijn, is ook dat geen oplossing. Twee café’ in de Pontstraat en twee op de Houtmarkt, zijn een waardige oplossing. Ook twee café’s in de Zoutstraat is een leuke interactie… naar De Kat voor de die-hards, waar het einde van de rondgang was.

De watchers van Belg.be vonden het een leuke stoet, en hadden geen gemis aan het Statieplein. Ook de Houtmarkt verdient zijn carnavalsdeel.

VJ4

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here