Aalst Carnaval: Bedesterd wint bij de kleine groepen

foto Wim
foto Wim
foto Wim

Aalst (carnaval/mas)  Bij de kleine groepen won de groep Bedesterd met hun lichtshow, inspelend op de verre plaats in de stoet waardoor ze in een schemer en duister Aalst door de straten zouden trekken. Het miste zijn effect niet.

‘Wildje in d’ hallen een beter zicht … vrauget oon Bedesterd, de Keining van ’t licht’ was hun thema. Hiermee inspelend op de lichtpannes en -problemen de laatste maanden in de carnavalswerkhallen. ‘Weir van Bedesterd zèn d’ er op verzieng … en emmen vanaf na ons oigen lichtekes mee …’ kondigden ze aan voor het carnaval. Ze wisten hun thema ook waar te maken.

“De Aalsterse carnavalsvereniging AKV Bedesterd is oorsponkelijk ontstaan uit een handvol vrienden die in het najaar van 2001 beslisten om ‘voor de fun’ een keertje deel te nemen aan de Aalsterse carnavalstoet… Maar al snel bleek dat ze de carnavalsmicrobe vollédig te pakken hadden…” verklaarden ze aan Carnavalskoentje.

Na 5 jaar op een wachtlijst te hebben gestaan, kreeg de groep, die inmiddels al 19 leden telde, in 2009 de kans om als officiële groep erkend te worden.
Een kans die met beide handen gegrepen werd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here