Oilsjt: Aalst kende veilige eerste carnavalsnacht

carnaval nacht

Aalst (redactie/mas) Aalst heeft de eerste feestnacht goed doorstaan. Op de Grote Markt, het Vredeplein en het Priester Daensplein werd er gedanst en plezier gemaakt. In de cafés was het drummen voor een plaatsje.

De feestnacht van zondag op maandag verliep zeer rustig. De brandweer hoefde geen carnaval gerelateerde interventies uit te voeren. De hulpposten van Het Rode Kruis Vlaanderen voerden 67 verzorgingen uit. De spoeddiensten van  de Aalsterse ziekenhuizen hebben 33 personen verzorgd, waarvan 21 alcohol gerelateerd.

De politie heeft 5 bestuurlijke aanhoudingen verricht, dit voor moeilijkheden tussen carnavalisten. De WHISKY-ploegen van de Lokale Politie Aalst, die tijdens carnaval moeten toezien op drankmisbruik bij minderjarigen, troffen 25 minderjarigen (5<16jr en 20<18jr) aan in het bezit van  alcohol. 21 ervan zijn niet afkomstig van Aalst.

In tegenstelling tot de laatste jaren, werd er dit jaar met man en macht gewerkt om de tribunes op de Grote Markt snel af te breken, waardoor de sfeer sneller op de Grote Markt aanwezig was. Ook in de café’s, want een te volle kroeg is geen garantie op ambiance en verkoop.

Bij een rondgang om 01uur trof Belg.be een vol en luid Vredeplein aan, een zeer drukke Nieuwstraat waar er ter hoogte van de oude post geen doorkomen aan was.

Om Aalst carnaval veilig te laten verlopen, worden vandaag 113 politiemensen ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here