Bedreigingen voor gezinsleden voorzitter BLID

Op een openbare locatie in het Oost Vlaamse Wetteren zijn gisteren gezinsleden van de voorzitter van BLID bedreigd. Ook de voorzitter staat nog op zijn lijstje, als de te ontmoeten persoon, riep de bedreiger de gezinsleden nog na! De bedreigingen gebeurde door een persoon uit de naburige gemeente Bavegem, die eind februari voor de raadkamer in Oudenaarde dient te verschijnen voor het doodslaan van zijn hond, in januari vorig jaar.

Dit alles gebeurde in de vlaag van ruzie tussen de man en zijn toenmalige vriendin. De man bekoelde zijn woede op een oud hondje, dat hij bij de staart nam en het enkele malen tegen de bench sloeg, tot de afdruk van het lichaam in de bench stond. Het hondje verkeerde in shock en deed roerloos zijn behoefte, waarbij de stoppen van de man nog meer doorsloegen! Uiteindelijk maakte hij het dier volledig af met een genadeslag van de tuinschop.

De toenmalige vriendin ontvluchte de woning en nam in haar vlucht nog een andere aanwezige hond mee in bescherming. Volledig in shock vertelde de vriendin het verhaal aan haar moeder en vrienden, die de wreedheden lieten weten aan BLID. Uiteindelijk stapte BLID met het hele verhaal naar de onderzoekrechter in Oudenaarde en diende klacht in met burgerlijke partij in deze zaak.

Wellicht laait de frustratie van de hondenbeul terug op, omdat eind februari de raadkamer in Oudenaarde beslist of de zaak wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank. BLID overweegt een advocaat naar de raadkamer te sturen, maar dit kost de vzw algauw enkele duizenden euro’s en of het een meerwaarde is voor een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank, is nog niet meteen duidelijk zegt de voorzitter van BLID

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here