Aalst: Anneken Van de Steen ziet zondagstoet liever langs het parcours

anneke

Aalst (carnaval/mas) Socialistisch boegbeeld in de ajuinstad Aalst Ann Van de Steen, die veel shit over haar heen kreeg omwille van de coalitie met de N-VA, verwacht morgen zondag een kritische stoet. 

“Er zal veel aandacht gaan naar de N-VA, dat voel je als je met de carnavalisten praat, maar ik ben toch benieuwd hoe de Losse Groepen naar de socialisten zullen kijken” verklaart Ann Van de Steen.

“Als schepen verwachten ze dat je plaats neemt op de eretribune op de Grote Markt, maar eigenlijk kijk ik liever naar de stoet langs het parcours. Ik vind de sfeer veel toffer tussen de mensen. En je krijgt daar minder snel kou dan op de Grote Markt. En nu de laatste jaren de groepen een ganse stoet dansen en interactief bezig zijn, mis je eigenlijk niks.” zegt ze aan Belg.be

Ann Van de Steen groeide als kind op in de Esplanadestraat, midden in wat vandaag de feestzone is, een begrip die in haar kinderjaren niet bestond. “Hoogstwaarschijnlijk zal ik morgen met vrienden langs het parcours kijken. De groepen zullen het me niet kwalijk nemen dat ik niet op de eretribune zit. Ze weten dat de plaats waar ik kijk geen verschil maakt voor mijn grote appreciatie voor hun uniek werk en creaties.”

Van de Steen is benieuwd hoe ze tot haar ‘recht’ komt op de meerdere praalwagens waar ze op zal staan. “Het is in de straten van Aalst toch altijd anders dan tijdens de voorbereiding in de werkhallen.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here