Prins Carnaval Aalst trouwt in prinsenkostuum

trouw prins

Aalst (redactie/stas) Een drukte van jewelste om en rond de trouwzaal van Aalst in het Aalsterse Landhuis op carnavalzaterdag. Prins Carnaval Peter met den Board treedt officieel in het huwelijk met zijn madame in aanwezigheid van twee officiële getuigen en meer dan honderd carnavalisten. Ze stonden tot buiten de zaal.

Ruim op tijd reed de pompier de achterkoer van het stadhuis op. Prins Board met een voor zijn huwelijk aangepaste cape en zijn toekomstige echtgenote lieten al de aandacht zich welgevallen. Ook de kameraden van de Prinsengarde waren in hun nieuw kostuum aanwezig alsook vele leden van zijn carnavalgroep. Schepen van Carnaval Ilse Uyttersprot en voorzitter van het Feestcomité Nicole zakten eveneens af naar het stadhuis, maar…

… het was de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en schepen Mia De Brouwer die fier als een Vlaamse Gaai het huwelijk in het Nederlands voltrok, geassisteerd door burgemeester D’Haese die het Oilsjterse luik voor zijn rekening nam.  Ja, in Aalst kun je tweetalig trouwen, als ’t maar geen Frans is.

trouw prins 1

Naast zijn traditioneel carnavallintje is er een speciaal huwelijkslintje. Een echt hebbeding voor de verzamelaars.

Na het huwelijk kreeg de prins en zijn echtgenote een drink aangeboden van de stad. De talrijke opgekomen pers uit stad en land, ook VTM, zagen dat het goed was. Al had wat meer bescheidenheid bij het nemen van de foto’s wel gemogen. Huwelijksfoto’s vol pers voor het album is nu ook niet je dat.

Het echte huwelijksfeest komt er deze zomer, maar met een ‘klein fiestjen’ tot woensdag mag zijn huwelijk er wel zijn. Alleen de groten der aarde feesten drie dagen met een huwelijk. Da kaan Oilsjt allien.

foto’s: carnavalkoentje

trouw prins 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here