Jumelage Aalst-Gabrovo groeit jaar naar jaar, ook met carnaval

gabrovo carnavalshart

Aalst (carnaval/mas) Ter gelegenheid van Carnaval 2013 zijn er 2 gasten uit de Bulgaarse partnerstad Gabrovo op bezoek. Op zaterdag 9 februari 2013 krijgen ze een rondleiding in de Carnavalswerkhallen.

In 2010 ondertekenden de stad Aalst en de Bulgaarse stad Gabrovo een jumelagecharter. In dit kader brengen mevr. Nela Rachevits, schepen van Socio-Economische Ontwikkeling, en mevr. Radoslava Balevska, ambtenaar verantwoordelijk voor Cultuur en Toerisme een bezoek aan onze stad tijdens
Carnaval. Gabrovo is immers zelf ook een carnavalsstad en de focus van hun bezoek ligt dan ook op de organisatie van Carnaval.

Beide dames verblijven van 8 tot 11 februari in Aalst. Op hun programma staat een werkvergadering, een bezoek aan de carnavalswerkhallen, de
carnavalstentoonstelling in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst, cultuurcentrum De Werf en uiteraard ook de zondagsstoet.

Intussen vonden ook al andere uitwisselingen plaats op zeer verscheidene vlakken. Cantate Domino, Alkuone, Vredon, het VTI, het OLV-ziekenhuis, verschillende Aalsterse verenigingen en ook de stad zelf organiseerden jumelageprojecten.

De stad stuurde niet alleen delegaties vanuit het bestuur. Ook ambtenaren trokken reeds naar Gabrovo, o.a. om er een water- en rioleringsproject mee te begeleiden. Anderzijds reisden ook bestuurders en ambtenaren uit Gabrovo al eerder naar Aalst. Zo brachten ze ondermeer een werkbezoek aan de dienst Burgerzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here