Koppel dat naar Kosovo vluchtte, ontvangt nog altijd huursubsidies

Kafka in het woonbeleid zegt Mercedes Van Volcem. Een koppel dat begin vorig jaar vanuit ons land naar Kosovo vluchtte, ontvangt een jaar later nog altijd huursubsidies van de Vlaamse overheid en betaalt de huur niet! Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem hekelt dit hiaat in de wetgeving.

“De minister slaagt er nu al niet in om alle mensen die in moeilijke woonomstandigheden leven te helpen en dan gebeurt dit. Welk beeld blijft nu bij mensen in moeilijkheden hangen?”

Van Volcem kwam hierover tussen in het Vlaams Parlement. Het gaat om een hiaat in de wetgeving gaf minister Freya Van den Bossche (Sp.a) zelf toe.

“Mensen die geen woning meer huren, mogen geen aanspraak meer kunnen maken op de huursubsidie. De gekende situatie is werkelijk hallucinant en moet onmiddellijk aangepakt worden”, aldus Van Volcem.

Wie een huursubsidie krijgt moet aantonen dat hij in Vlaanderen woont en zijn huur betaalt. Dit zijn twee voorwaarden als men zich op het recht wil beroepen om een huurpremie van de vlaamse overheid (belastingbetaler) te bekomen.

Gezinnen met een laag inkomen kunnen in ons land een beroep doen op huursubsidies. Met die premie, die wordt uitgekeerd door het Agentschap Wonen Vlaanderen, ondersteunt de Vlaamse regering huurders die het op de private huurmarkt moeilijk hebben. Het is maar normaal dat met een huursubsidie huur wordt betaald. Bron: Mercedes Van Volcem, Vlaams volksvertegenwoordiger voor OpenVLD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here