FUGARE geeft startschot voor veelbelovend duivenseizoen

duifKortrijk Xpo maakt zich opnieuw klaar voor het “vallen” van de vele duivenliefhebbers. De duivenbeurs FUGARE wordt met haar derde editie stilaan een vaste waarde in het internationale landschap van de duivensport. België is en blijft de bakermat van deze kleine topsport, en daarom vindt de organisatie van deze beurs het primordiaal om een professionele waaier van internationale en nationale aanbieders binnen de duivensport te verzamelen. Kenners spreken nu al van een exposantenaanbod om “U” tegen te zeggen”
Deze 3de editie bouwt duidelijk verder op het succes van de twee vorige edities. Je vindt er een totaaloverzicht van wat je als “duivenmelker” nodig hebt om ideaal je sport uit te oefenen: van voeding en voedingssupplementen, tot heuse duivenhokken en beveiligingssystemen, en natuurlijk ook de duiven zelf. Zowel doorwinterde duivenmelkers als startende liefhebbers kunnen er terecht. Met ruim 100 (!) exposanten belooft FUGARE alvast opnieuw een prachtig aanbod voor te stellen.

Maar FUGARE is niet alleen een beurs met producten en duiven, ook dit jaar zijn er tal van randactiviteiten. Zo heeft de organisatie Pascal Lanneau en Ruben Lanckriet uitgenodigd om meer licht te schijnen op DNA, snelheidsgenen en ouderverwantschap. Daarnaast strikte FUGARE ook Bart Van Oeckel, Olivier Tordeurs & Fréderic Beukenne voor een gezellige babbel in het praatcafé op zaterdagvoormiddag. Meer interessante weetjes over medische begeleiding in de moderne duivensport krijgen bezoekers dan weer van niemand minder dan Raf Herbots, topdierenarts van ’s werelds beste duiven.

Naast het forum, zijn er ook een resem uitreikingen. Zo is er de uitreiking van La France Colombophile, de Bricon Trophy en de Kroatische Adriatic Cup. ook Emiel Denys doet een duit in het zakje en zorgt voor een internationale noot. Zo voorziet hij uitreikingen van diverse one loft races zoals FCI-Thailand, FCI-Hongarije, Yunan Boao China en Shaandong Yong Sheng China. Als afsluiter op zaterdag kunnen bezoekers terecht op de gala avond van Pipa – de online veilingsite – en het vakblad Het Duivenblad, dat net als vorig jaar op dezelfde locatie als FUGARE plaatsvindt.

FUGARE kan op zondag tenslotte rekenen op een primeur: een praatcafé waarin liefhebbers een open gesprek kunnen voeren met de KBDB. Doorlopend zijn er tentoonstellingen van o.a. Tom Aerts, is er een keuring met prijsuitreiking van de BCK-CBJS en presenteert WVOU er zijn prijswinnaars. Ook de bekende Ichtor Kids van juffrouw Suzy zijn dit jaar continu aanwezig op FUGARE, zo investeert de beurs volop in de verjonging van de duivensport.

FUGARE vindt plaats in hal 6 in Kortrijk Xpo (B) op 16 en 17 februari 2013. Kaarten kosten 8€, vrouwen en kinderen bezoeken de beurs gratis. Kortingbonnen van 1€ kunnen aangevraagd worden via www.fugare.be maar zijn ook beschikbaar in alle duivenlokalen. Voor lokalen die een bus inleggen zijn er dan weer speciale voorwaarden: gratis parkeren voor de bus en 1 gratis toegangskaart per 10 betalende bezoekers (aanvragen via fugare@kortrijkxpo.com)!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here