Aalsterse Sabine Callemin geeft 500 kinderen gratis smoutbollen

frietkot

Aalst(carnaval/mas) De donderdag voor carnaval is er traditiegetrouw de ‘Dag van het Kind’ op de Aalsterse foor. Sabine Vlasselaerts-Callemin schenkt met haar Delicious-kraam aan de 500 kinderen gratis smoutbollen. 

Het is al langer geweten, foorreizigers kunnen rare mensen zijn, maar ze hebben hun hart wel op de goede plek. Echte Aalsterse, geboren en getogen Sabine Callemin, uit het gekende foorgeslacht Callemin, heeft ook een hart van koekenbrood. “Om de kinderen een plezier te doen, doe ik het. In mijn Oilsjt is de kermis toch iets speciaal als Oilsjtenes.”

Blije gezichtjes waren ook vandaag woensdag in de kinderafdeling in het ASZ. Samen met haar vriendin Carine De Wolf bracht Sabine een bezoekje aan het stedelijk ziekenhuis. “De kinderen die niet kunnen deelnemen aan de ‘Dag van het Kind’ hebben toch ook het recht op een verrassing” aldus Sabine Callemin.

Donderdag 7 februari worden alle kinderen om 12uur verwacht op het Vredeplein waar Keizer Kamiel en Prins Carnaval de Dag van het Kind op een swingende en carnavaleske manier inzetten. Na de spetterende optredens is het tijd om te zwieren, draaien, botsen en smullen op de eerste grote Winterfoor van 2013.

Tijdens carnaval kan men ook op het Vredeplein, de Kat voor de echte, terecht om van een goed pakje frieten te genieten.  Haar echtgenoot staat aan de Keizershallen met een kinderattractie Buggy Kids Cars. En de dochter met een Lunapark op de Houtmarkt. In Aalst is er plaats voor Aalsterse forains. Mooi toch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here