Oilsjt: alles is mogelijk met carnaval, zelfs een Malsjans Prois 2013

malsjans

Aalst (carnaval/mas) Prijzen voor de grootste, de mooiste, de leukste, de meest blinkende en de gekste carnavalisten, die zijn er al lang. Aalst zou echter zijn tegendraadse zelf niet zijn, mocht er geen “prijs” zijn die net het tegenovergestelde in de bloemetjes zet. De Malsjansprois, die dit jaar voor de vierde keer uitgereikt wordt, doet dat. 

De carnavalgroep of de individuele carnavalist met de meeste pech of “malsjans” tijdens carnaval, krijgt een niet onaardige geldprijs. Niet onaardig is een understatement. Met een maximum van om en bij de 2000 euro is het Malsjans-kommetoit veruit de meest gulle prijzenschenker.

Maar er is meer. Want sinds vorig jaar is er naast de Malsjans-prois ook de
Sjans-prois. Tijdens de prijsuitreiking wordt onder alle aanwezige kleine, middelgrote en grote groepen nog eens duizend euro verloot. Aangezien er weinig groepen zijn bij wie zo’n som niet welkom is, belooft die uitreiking ook dit jaar weer voor een volle carnavalskantine te zorgen.

Op vrijdag acht maart kunnen groepen zich vanaf 20u. inschrijven om in de trommel te gaan. Wie van zichzelf denkt in aanmerking te komen, meldt zich bij één van de partners die op alle Malsjans-affiches en banners staan. Maar het is nog makkelijker je aan te melden op de eigen Malsjans-website www.malsjans.be en door je “meseire” uit te leggen.

Het is er al enkele jaren een lofzang van pech. Van gebroken benen, over platte banden, tot miskend talent. Eén opmerking geven we graag nu al mee. De kater op woensdag komt niet in aanmerking voor een nominatie.

info: http://www.malsjans.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here