Zendmast Gerstenwijk Erembodegem komt er niet

geert verdoodt

Aalst (redactie/mas)  Het stadsbestuur van Aalst keurde de bouwvergunning af voor een nieuwe zendmast in Erembodegem. En komt daarmee tegemoet aan de vele verzoeken tot afkeuring die door de buuurtbewoners en de schoolgemeenschap van het Zavelken mét inhoudelijke argumenten waren ingediend.

Een opluchting alvast voor de bewoners van de wijk én de bezorgde ouders van de kleuters in het schooltje.

“GSM-operatoren plannen lukraak hoge en onesthetische zendmasten en laten de problemen rond impact op de buurten steevast in de handen van de plaatselijke besturen. Graag enig preventief denken en inlevingsvermogen vanwege deze maatschappijen.” zegt SP.A-raadslid Geert Verdoodt.

“Blijft het gegeven dat we blijvend zullen moeten nadenken om moderne technologie en het daaruit volgend comfort voor iedereen op een gezonde en kwaliteitsvolle manier te combineren met de dagdagelijkse leefomstandigheden”, zalft en slaat het raadslid tegelijk.

Schepen Caroline Verdoodt(N-VA) van Ruimtelijke Ordening laat weten dat binnen de bijzondere procedure een vergunning wordt afgeleverd door de Vlaamse Regering of de gedelegeerde stedenbouwkundige ambtenaar.

Het vergunningverlenende orgaan of zijn gemachtigde wint voorafgaand advies in van de door de Vlaamse Regering aangewezen instanties en van het college van burgemeester en schepenen. Stad Aalst verleende eind januari naar het vergunningverlenende bestuursorgaan een ongunstig advies.

Het vergunningverlenende bestuursorgaan neemt over de vergunningsaanvraag een beslissing binnen een vervaltermijn van zestig dagen, die ingaat de dag na deze van de ontvangst van de in stukken.

Dus, niet de stad Aalst keurde het dossier af, maar gaf aan de Vlaamse overheid een negatief. Een verschil met wat raadslid Geert Verdoodt(SP.A) liet weten. Of hoe de ene Verdoodt de andere Verdoodt niet is. Kun je nog volgen met Verdoodt. Er zitten er maar 3 in de gemeenteraad. Alle drie afkomstig van Erembodegem.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here