Oilsjt: Sam Van de Putte (SP.A) gaat naakt in de stoet. Wadesdavoriet

sam carnaval

Aalst (redactie/mas) Vlaanderen snapt het waarschijnlijk niet, maar als ze in Aalst een karikatuur van je maken op een wagen in de stoet, zit je goed als politicus. Het is weinig gemeenteraadsleden gegeven, meestal een privilege voor burgemeester, schepenen, ministers en partijvoorzitters. Sam Van de Putte haalt nu als gemeenteraadslid voor het eerst een carnavalswagen.

Fusiegroep Wadesdavoriet en Pompen of Verzoipen brengen een persiflage op het homogeweld in Aalst en Vlaanderen. Daarom organiseren ze in de stoet een ‘Gay Parade op de Dender’.

Sam Van de Putte die altijd al consequent zijn geaardheid niet verbergde en opkomt voor de rechten van de holebi’s staat op een Di Rupo-zwemslipje na naakt op de wagen. Als een fiere macho achter holebikapper en oud-prinscarnaval Werner Kinoo. Ne sos en nen tsjeef. Het is aandoenlijk…

Een prachtige vertolking van deze carnavalsgroep die vinden dat er nog altijd teveel homohaat is en die het geweld vorige zomer aan het station in Aalst een brug te ver vonden. De mensen zullen naast hun Denderzwanen niet kunnen kijken. Zelfs voor de kinderen wordt het een sprookjesachtige vertolking.

Bent u tegen homogeweld, holebi of sympathisant, “plasjt ten iensj in eir handen as ze passeiren”. Pour les Flamands, la m√™me chose. ¬†Franstaligen mogen ook applaudiseren. Nieuwe Aalstenaars ten zeerste aangespoord.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here