Bar d’Office: Coworking, nu ook mogelijk in Melle

bar d'office

Aalst (redactie/mas) De organisatie van de arbeidsmarkt is een actueel thema en coworking is in volle opmars. In Vlaanderen neemt het coworking-netwerk ‘Bar d’Office’ hierin het voortouw. Naast 8 reeds bestaande vestigingen over heel Vlaanderen, pikt Idee Fiks in Melle ook in op dit actuele concept. Voor Idee Fiks past dit ‘nieuwe werken’ volledig in haar eigen bedrijfsfilosofie van transparantie, co-creatie en innovatief denken.

Een nieuwe manier van werken: coworking

Het begrip ‘thuiswerken’ raakt meer en meer ingeburgerd, maar ook coworking is in volle opmars. Coworkers delen een kantoor met andere zelfstandigen, startende ondernemers of werknomaden in dienst van bedrijven. Coworking is het herdefiniëren van de manier waarop gewerkt wordt.

Zit de E40 naar Brussel weer hopeloos vast? Dan is een stop bij Bar d’Office Melle om al te beginnen werken, waarschijnlijk wel de oplossing. Of loopt u de poetsvrouw thuis in de weg en vindt u uw keukentafel niet echt geschikt om klanten te ontvangen? Ook in deze situatie is Bar d’Office een interessant alternatief. Of wilt u als eenmansbedrijfje af en toe inspirerende gesprekken voeren met ‘collega’s’? Die zal u zeker vinden in Bar d’Office.

Naast een kantoor met alle werkfaciliteiten (internet, WIFI, printer, vergaderzalen, goede koffie) is een coworking werkplek een stimulerende en creatieve omgeving waar kruisbestuiving ontstaat tussen coworkers uit verschillende disciplines en waar netwerken haast vanzelf gebeurt. En mocht dat laatste toch niet zo vanzelf gaan: in elke vestiging van Bar d’Office is er een matchmaker aanwezig. Hij of zij is het aanspreekpunt van Bar d’Office en kan alle officers  – zo noemen we de leden van Bar d’Office – met raad en daad bijstaan. Ook een online reservatie- en informatiesysteem (met de profielen van de collega’s coworkers) is een handige interactieve tool.

Kruisbestuiving als bonus

Dankzij haar breed netwerk neemt Bar d’Office in Vlaanderen het voortouw in wat een grote internationale trend is. Zo is coworking in de States niet langer alleen een zaak van starters, freelancers en eenmansbedrijven: steeds meer grotere bedrijven kiezen ook bewust voor coworking. Redenen gaan van lagere overheadkosten tot een lagere ecologische footprint. Maar ook de inspirerende energie en kruisbestuiving die coworking kantoren bieden, is een doorslaggevend argument. Recente cijfers geven aan dat nu al 9 procent van de Amerikaanse coworkers voor bedrijven werken die meer dan 100 werknemers tellen.

Een enquête van het Amerikaanse online coworking magazine Deskmag  toont een grote tevredenheid bij coworkers: ze voelen zich creatiever, konden hun werkstandaard en zelfvertrouwen verhogen en voelen zich gezonder dan toen ze in een traditioneel kantoor werkten.

Over Bar d’Office

De eerste Bar d’Office werd opgestart in 2010 in Designcenter De Winkelhaak in Antwerpen. Dit dynamisch bedrijvencentrum (een ondernemende vennootschap) is een voorbeeld van sociale economie. Gelegen in de te herwaarderen stationswijk, worden van hieruit impulsen gegeven aan creatief ondernemerschap in de regio.

Met Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, wordt sinds 2009 gebouwd aan een netwerk van coworking spaces over heel Vlaanderen. Vandaag zijn er al vestigingen van Bar d’Office in Antwerpen, Leuven, Mechelen, Turnhout, Ronse, Kortrijk, Deinze, Hasselt en Melle. Op 1 maart opent Bar d’Office Oostende. www.bardoffice.com

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here