Oilsjt: Politici en Feestcomité op werkbezoek in carnavalshallen

carnavalswagen

Aalst (redactie/mas) Traditioneel organiseert het Aalsterse Feestcomité een rondgang in de carnavalswerkhallen net voor de start van de Winterfoor, die zich vanavond op gang trekt.

Er was veel beweging in en rond de Carnavalshallen. Een toffe kameraadschappelijke sfeer in de kantine, het levend bewijs dat carnaval Oilsjt vriendschap is.

Een schepen van Openbare Werken die met een verfkwast leert hoe je de details van een wagen uitwerkt, alsof het om de restauratie van een historisch pand gaat, je ziet het niet elke dag.  Ann Van de Steen(SP.A): “Het blijft als Aalstenaar, als kind in het centrum midden het feestgedruis opgegroeid, een kippenvelmoment als je ziet hoe onze carnavalisten, maand in maand uit, week in week uit, de laatste dagen zelfs bijna dag en nacht, zich niet 100% maar 200% geven om elk jaar een nieuwe creatie neer te zetten. Je zou ze allemaal één voor één willen bedanken voor en hun inzet en tonen hoe fier ik ben… Je moet bijna nen ajoin zijn om te snappen wat het is, een carnavalstoet maken. En de vriendschap dat dit met zich meebrengt…”

Van de Steen kreeg de steun van nieuw gemeenteraadslid Cathy Grysolle(sp.a) die als medewerkster bij Bond Moyson veel van haar klanten op een andere wijze bezig ziet. “Chapeau voor wat er hier gebeurt. Op vrijwillige basis zo een prestatie leveren, bijna niet te vatten. Ik ben zwaar onder de indruk van het vrijwilligerswerk. Eigenlijk zou dit door de nationale media meer in beeld worden gebracht. Voor het negatieve over onze carnaval zijn ze er als de kippen bij, maar als het positiefs is, is het veel minder. En onze carnavalisten verdienen dat niet. Ze verdienen alleen maar lof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here