SP.A Aalst-Stad zoekt nieuw elan

sp.a aalst

Aalst (redactie/mas) Het bestuur van SP.A Aalst-stad hield haar nieuwjaarsreceptie in het Volkshuis. En 40-tal bestuursleden daagden op. De gewone leden waren niet uitgenodigd. Patrick De Smedt werd gehuldigd voor zijn jarenlang voorzitterschap. Nu Gracienne Van Nieuwenborgh en Dirk De Meerleer niet langer deel uitmaken van de fractie, werden ook zij in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet door hun afdeling. ABVV-leider Rudy De Leeuw was eregenodigde.

Het wordt duidelijk dat er een nieuwe wind waait in het Volkshuis van sp.a Aalst Stad. Na een harde en moeilijke après-verkiezingsperiode waarvan de wonden nog steeds niet helemaal geheeld zijn, probeert de afdeling op een positieve wijze de toekomst tegemoet te gaan met vormingsavonden en -weekends. Een nieuwe nieuwsbrief ‘Tegen de stroom in’ zag het daglicht. Zo zal de Aalstenaar terug worden  geïnformeerd over het reilen en zeilen van de partij.

SP.A Aalst-stad wil terug naar de oorspronkelijke bron. “Onze uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen was niet goed. En als ik  het wat kort wil houden dan mag ik niet uitwijden over de helse periode nadien” aldus voorzitter Niels De Rudder, in een gedreven toespraak waar we elders op Belg.be op terugkomen.

Ouwe getrouwe Gracienne Van Nieuwenborgh bracht op een leuke manier hulde aan haar collega-spitsbroeder Patrick De Smedt.  Patrick Jacobs, de huidige fractievoorzitter en tevens lid van Aalst-stad huldigde zowel Gracienne Van Nieuwenborgh als Dirk De Meerleer voor hun actieve loopbaan in het Stadsbestuur. Ook de jarenlange linkse-rechterhand van Patrick De Smedt, Marcia De Neve, werd voor de trouwe dienst in de rode roos gezet. Na 24 jaar kabinetsmedewerkster keerde ze nu terug naar de administratie waar ze op Ruimtelijke Ordening een tweede adem vond met leuke collega’s.

De “Linkse nieuwsbrief van sp.a Aalst Stad”, met als toepasselijke titel “TEGEN DE STROOM IN”, werd aan de bestuursleden voorgesteld.   Nieuwsfeiten, standpunten, opiniestukken, … zullen het reilen en zeilen van deze onderafdeling met de nieuwe naam “sp.a Aalst-Stad” aan zijn leden en sympathisanten mede delen. Dit nieuwsbulletin staat onder de hoofdredactie van Roel Van de Plas, bij oudere Aalstenaars berucht en beroemd van de ter ziele gegane De Voorpost en De nieuwe Gazet van Aalst. Tegen de Stroom in zal op “een correct objectieve manier de Aalsterse politiek volgen” zoals Van de Plas het aan Belg.be vertelde.

De cava vloeide welig, de hapjes van Yves van het Volkshuis waren met de nodige zorg bereid zoals alleen Yves het kan, de babbels waren positief en aangenaam. Belg.be ontmoette een politieke afdeling die klaar staat voor de toekomst. Die wilt waken over Aalst en zoekt om het evenwichtig, maar toch overtuigd vanuit hun ideologie, gestalte te geven.

De ‘Internationale’ klonk al jaren niet meer zo overtuigd in het Volkshuis.

bestuur spa aalst

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here