WZC Mijlbeke-Aalst start preventieve behandeling tegen schurft

mijlbeke

Aalst (redactie/mas) Nadat er in het woonzorgcentrum Mijlbeke bij zes bewoners mogelijke symptomen van scabiës (schurft) zijn vastgesteld, heeft het OCMW preventief de behandelingsprocedure opgestart. Naast de betrokken bewoners, krijgen ook alle andere bewoners en de personeelsleden een preventieve behandeling. 

Schurft of scabiës is een besmettelijke huidaandoening met als belangrijkste symptoom jeuk. Toen het personeel vaststelde dat meerdere bewoners last hadden van erge jeuk, hebben zij dit onmiddellijk gemeld. De bewoners zijn ondertussen onderzocht maar het laboratoriumonderzoek moet nog verder uitwijzen of het effectief over scabiës gaat.

OCMW-voorzitter Sarah Smeyers(N-VA): “Om eventuele verdere besmettingen te voorkomen, heeft het OCMW Aalst beslist om het resultaat van het onderzoek niet af te wachten en alvast te starten met de preventieve behandeling van alle betrokkenen. Ook alle andere bewoners van WZC Mijlbeke en de betrokken personeelsleden worden medisch op de voet gevolgd en krijgen een preventieve behandeling. Zij zijn zo snel mogelijk op de hoogte
gebracht van de huidige situatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here