Vrijwilligers gezocht om gevangenen te bezoeken

gevangrnis

Aalst (redactie/mas) Justitieel Welzijnswerk Dendermonde (JWD) is een dienst binnen het CAW die hulp- en dienstverlening aanbiedt aan gedetineerden in de gevangenis van Dendermonde. Binnen onze organisatie zijn we op zoek naar bezoekvrijwilligers.

De bezoekvrijwilliger is een vrijwillig medewerker bij JWD die een gedetineerde een bezoek brengt in de gevangenis van Dendermonde. Deze gedetineerde is iemand wiens sociale netwerk is weggevallen en bijgevolg weinig tot geen bezoek ontvangt. De vrijwilliger haalt via deze weg een gedetineerde uit zijn sociaal isolement en brengt een bezoek aan de gedetineerden zoals een familielid zijn dierbare komt bezoeken. De bezoeken vinden plaats in de bezoekerszaal van de gevangenis.

Als bezoekvrijwilliger in de gevangenis bied je een grote meerwaarde!  Je gaat als ‘gewone burger’ op bezoek bij een gedetineerde die weinig tot geen bezoek van zijn naasten ontvangt. Daardoor breng je een stukje van de vrije buitenwereld mee naar het leven dat zich afspeelt binnen de muren. Daarnaast breng je ook een stukje van de gesloten gevangeniswereld mee naar buiten. Gedetineerden mogen hierdoor ervaren dat ‘gewone burgers’ uit de samenleving begaan zijn met hun welzijn en mee betrokken willen zijn bij hun situatie, dit vanuit een herstelgerichte visie.

Een vooropleiding is echter niet vereist. Na een positief selectiegesprek voorziet de dienst een uitgebreide vorming en kan je rekenen op de deskundige ondersteuning bij het werk als bezoekvrijwilliger dit in samenwerking met het professionele team. We voorzien daarnaast een onkostenvergoeding en verzekering.

Ben je geprikkeld na het lezen van dit artikel en wens je meer informatie? Weet dat je vrijblijvend een uitgebreide taakomschrijving kan opvragen! Wens je je kandidaat te stellen om bezoekvrijwilliger te worden in de gevangenis?

Neem dan zeker contact op met de dienst Justitieel Welzijnswerk van het CAW te Dendermonde. Op onze website (www.cawregiondendermonde.be – ‘justitieel welzijnswerk’ – ‘vrijwilligers’ ) kan je de ‘infofiche’ invullen om je kandidaat te stellen. Daarna neemt de dienst met jou contact op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here